Tallak Lyngset er medisinstudent på University of Gdansk. For et år side møtte han spent opp til sin første opptaksprøve, etter å ha forberedt seg grundig ved blant annet å ta opp fag på Bjørknes Privatskole. Her forteller han om veien fra forberedelse, via opptaksprøve og til medisinstudiene i Polen

Hvordan forberedte du deg?

Måten jeg forberedte meg til opptaksprøver var å først og fremst ta opp realfag på Bjørknes Privatskole, det fylte de hullene i mine realfagskunnskaper som jeg trengte for å bestå opptaksprøvene. Jeg endte faktisk opp med å ta nesten alle opptaksprøvene for å høyne sjansen for å komme inn på et universitet!

Var opptaksprøvene vanskelige?

– Nja, både og!  Noen universiteter hadde mer fysikkbasert prøve, noe som jeg syns var vanskelig, og det var en litt annen type fysikk enn hva jeg var vant med fra Norge. Ellers så var prøvene overkommelige, -til og med jeg klarte det! Så lenge man har kontroll på kjemi og biologi, så bør det gå fint!

Les om opptaksprøver

Hvordan var selve opptaksprøvedagen?

Selve dagen var jo nervepirrende, og jeg tenkte at intervjuene ville bli helt forferdelige. Men jeg opplevde professorene som veldig hyggelige mennesker, så ingen grunn til å stresse! Prøv å fremstå som en passe selvsikker person, vær høflig og  interessert, så går det også fint. Du må regne med en del venting, så ikke avtal noe annet disse dagene, tro meg…. Prøvene er basert på multiple choice, det gjør at det føltes litt lettere synes jeg!

Hva er ditt beste tips?

Mitt beste tips er å søke på flere enn ett universitet for å ha flere muligheter, lese mye, være tålmodig og IKKE la deg stresse av situasjonen eller av de andre søkerne.

Kan du fortelle kort om livet som medisinstudent?

Medisinstudentlivet er utrolig spennende og lærerikt, men det er hardt! Jeg trodde jeg var forberedt på hvor hardt det kom til å være, men der tok jeg feil. Men til tross for at det er hardt er det overkommelig! Det er utrolig gøy, så da blir lesingen lettere.

Hva er dine anbefalinger til nye søkere?

Jeg vil anbefale alle om å følge min fotspor!  Gdansk er en herlig by, og professorene er dyktige! MEN, gjør dette for din egen del. Jeg ser flere her som studerer medisin etter press fra foreldre og omverdenen.  Om du ikke er 100% sikker på at det er dette du vil, så prøv heller et år med medisin grunnfag på Bjørknes Høyskole eller noe i den duren!

Les mer om Tallak og da han tok opp fag her