Hopp over info og bilde

studenter skriver med blyant mens de tar eksamen

OPPTAKSPRØVER FOR STUDIESTART HØSTEN 2019
For å komme inn må helsefaglige studier i Sentral-Europa må du bestå en opptaksprøve som tester deg i biologi, kjemi, medisinsk fagterminologi (engelsk/latin), samt fysikk  for Tsjekkia.  Opptaksprøvene holdes i februar/mars (vinter) og mai/juni (vår) hvert år, datoene finner du lenger ned på siden. Studiestart er uansett i slutten av september.

Noen universiteter tillater ikke at man tar opptaksprøven mer enn èn gang per år selv om prøven arrangeres flere ganger. Disse er merket med stjerne i oversikten over opptaksprøvedatoer.

Mer informasjon finner du under hvert enkelt land:

Polen

Hopp over Datoer vinter og vår

DATOER FOR OPPTAKSPRØVER  VINTER:

Datoer for vinter 2020 blir publisert så fort de er klare.
(universiteter merket ** tillater kun èn opptaksprøve per studiestart)

Polen
University of Gdansk:  (dator kommer)  (påmeldingsfrist utløpt)

Tsjekkia
Masaryk University**:  (kun opptaksprøve på våren)).
University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences, Brno**:  (kun opptaksprøve på våren))
First Faculty of Medicine, Charles University**: (kun opptaksprøve på våren))

Slovakia
Comenius University**:  (kun opptaksprøve på våren)

Ungarn
Semmelweis University:  dato kommer (påmeldingsfrist  utløpt)
Pècs University: dato kommer  (påmeldingsfrist  utløpt)
University of Veterinary Medicine, Budapest: dato kommer (påmeldingsfrist utløpt)

DATOER FOR OPPTAKSPRØVER VÅR: (april-juni)

(universiteter merket ** tillater kun èn opptaksprøve per studiestart)

Polen
University of Gdansk:  15. juni kl 09  (påmeldingsfrist 30. mai)

Tsjekkia
Masaryk University**:  22. juni kl 09 (påmeldingsfrist 14. juni)
University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences, Brno**:  26. april kl 12 (påmeldingsfrist 25. mars)
First Faculty of Medicine, Charles University**: 22. juni kl 13 (påmeldingsfrist 7. juni)

Slovakia
Comenius University**:  16. juni kl. 09 (påmeldingsfrist: 20. mai)

Ungarn
Semmelweis University:  1.-2. juni kl 08 (hold av begge dager) (påmeldingsfrist 20. mai)
Pècs University: 1.-2. juni kl 08 (hold av begge dager) (påmeldingsfrist 25. mai)
Szeged University: 1.-2. juni kl 08 (hold av begge dager) (påmeldingsfrist 25. mai)
University of Veterinary Medicine, Budapest: 1.-2. juni kl 08 (hold av begge dager) (påmeldingsfrist 25. mai)

DATOER FOR OPPTAKSPRØVER SOMMER: (juli-august)
University of Veterinary Medicine, Budapest: Eksamen vil foregå på Skype i perioden 20.juli-10.august.

Hopp over Øve til prøver

VERDT Å VITE

• Det er en søknadsavgift per universitet du søker til, bortsett fra Comenius. I tillegg har noen universiteter eksamensgebyr som du betaler på opptaksprøvedagen
  • Før opptaksprøvene arrangerer vi intensivkurs i biologi, kjemi og medisinsk fagterminologi. Disse hjelper deg med forberedelsene til opptaksprøvene som alle avholdes på engelsk
  • Du kan ta opptaksprøvene selv om du fortsatt er elev på vgs, men dersom du består opptaksprøven og får tilbud om studieplass må du kunne dokumentere studiekompetanse før studiestart
  • Når du har meldt deg på opptaksprøven vil du få en lang liste over dokumenter som du må samle sammen; bla. vitnemål på norsk og engelsk (evt. karakterutskrift) helseattest, CV, motivasjonsbrev, kopi av pass og passbilde. Avhengig av universitet skal dokumentene lastes opp på universitets søknadsskjema innen fristen eller tas med på opptaksprøvedagen. Dette får du mer info om på MIN SIDE når du har søkt.