Hopp over info og bilde

studenter skriver med blyant mens de tar eksamen

OPPTAKSPRØVER FOR STUDIESTART HØSTEN 2019
For å komme inn må helsefaglige studier i Sentral-Europa må du bestå en opptaksprøve som tester deg i biologi, kjemi, medisinsk fagterminologi (engelsk/latin), samt fysikk  for Tsjekkia.  Opptaksprøvene holdes i februar/mars (vinter) og mai/juni (vår) hvert år, datoene finner du lenger ned på siden. Studiestart er uansett i slutten av september.

Noen universiteter tillater ikke at man tar opptaksprøven mer enn èn gang per år selv om prøven arrangeres flere ganger. Disse er merket med stjerne i oversikten over opptaksprøvedatoer.

Mer informasjon finner du under hvert enkelt land:

Slovakia
Polen

Hopp over Datoer vinter og vår

DATOER FOR OPPTAKSPRØVER  VINTER:

Datoer blir publisert så fort de er klare.
(universiteter merket ** tillater kun èn opptaksprøve per studiestart)

Polen
University of Gdansk:  16.-17. mars kl 09 (hold av begge dager)
(påmeldingsfrist: 14. februar)

Tsjekkia
Masaryk University**:  (kun vår).
University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences, Brno**:  27. april (påmeldingsfrist 8. april)
First Faculty of Medicine, Charles University**: (kun vår)

Ungarn
Semmelweis University:  02.-03. mars kl 08 (hold av begge dager) (påmeldingsfrist  23. februar)
Pècs University: 02.-03. mars kl 08 (hold av begge dager) (påmeldingsfrist  23. februar)
Szeged University: 02.-03. mars kl 08 (hold av begge dager) (påmeldingsfrist  23. februar)
University of Veterinary Medicine, Budapest: 02.-03. mars kl 08 (hold av begge dager) (påmeldingsfrist  23. februar

DATOER FOR OPPTAKSPRØVER VÅR: (april-juni)

Datoer for 2019 blir publisert så fort de er klare.
(universiteter merket ** tillater kun èn opptaksprøve per studiestart)

Polen
University of Gdansk:  15.-16. juni kl 09 (hold av begge dager) (påmeldingsfrist 30. mai)

Tsjekkia
Masaryk University**:  22. juni kl 09 (påmeldingsfrist 14. juni)
University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences, Brno**:  dato kommer
First Faculty of Medicine, Charles University**: 22. juni kl 13 (påmeldingsfrist 1. juni)

Slovakia
Comenius University**:  16. juni kl. 09 (påmeldingsfrist: 20. mai)

Ungarn
Semmelweis University:  1.-2. juni kl 08 (hold av begge dager) (påmeldingsfrist 25. mai)
Pècs University: 1.-2. juni kl 08 (hold av begge dager) (påmeldingsfrist 25. mai)
Szeged University: 1.-2. juni kl 08 (hold av begge dager) (påmeldingsfrist 25. mai)
University of Veterinary Medicine, Budapest: 1.-2. juni kl 08 (hold av begge dager) (påmeldingsfrist 25. mai)

Hopp over Øve til prøver

VERDT Å VITE

Det er en søknadsavgift per universitet du søker til, bortsett fra Comenius. I tillegg har noen universiteter eksamensgebyr som du betaler på opptaksprøvedagen. Før opptaksprøvene arrangerer viintensivkurs i biologi, kjemi og medisinsk fagterminologi. Disse hjelper deg med forberedelsene til opptaksprøvene som alle avholdes på engelsk. Du kan ta opptaksprøvene selv om du fortsatt er elev på vgs, men dersom du består opptaksprøven og får tilbud om studieplass må du kunne dokumentere studiekompetanse før studiestart.