Hopp over info og bilde

studenter skriver med blyant mens de tar eksamen

OPPTAKSPRØVER FOR STUDIESTART HØSTEN 2020
For å komme inn må helsefaglige studier (medisin-, tannlege- og veterinærstudier) i Sentral-Europa må du bestå en opptaksprøve som tester deg i biologi, kjemi, medisinsk fagterminologi (engelsk/latin), samt fysikk eller matte for Tsjekkia.  Opptaksprøvene holdes i februar/mars (vinter) og mai/juni (vår) hvert år, datoene finner du lenger ned på siden så fort de er klare. Studiestart er vanligvis i slutten av august..

Noen universiteter tillater ikke at man tar opptaksprøven mer enn èn gang per år selv om prøven arrangeres flere ganger. Disse er merket med stjerne i oversikten over opptaksprøvedatoer.

Mer informasjon finner du under hvert enkelt land:
Ungarn, TsjekkiaSlovakiaPolen

Hopp over Datoer vinter og vår

DATOER FOR OPPTAKSPRØVER  VINTER (februar/ mars):

(universiteter merket ** tillater kun èn opptaksprøve per studiestart)

Polen
University of Gdansk:  14. – 15. mars

Tsjekkia
Masaryk University**:  (kun opptaksprøve på våren)).
University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences, Brno**:  (kun opptaksprøve på våren))
First Faculty of Medicine, Charles University**: (kun opptaksprøve på våren))

Slovakia
Comenius University*:  13. mars ( *kan kun ta en gang per opptaksår)

Ungarn
Semmelweis University:  7.-8. mars 2020
Pècs University: 7.-8. mars 2020
University of Veterinary Medicine, Budapest: 7.-8. mars 2020

DATOER FOR OPPTAKSPRØVER VÅR: (april-juni)

(universiteter merket ** tillater kun èn opptaksprøve per studiestart)

Polen
University of Gdansk:  13. – 14. juni

Tsjekkia
Masaryk University**: 12. juni (ettermiddag)
University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences, Brno**:  dato kommer, avholdes i april
First Faculty of Medicine, Charles University**: dato kommer, avholdes i juni

Slovakia
Comenius University*:
20. mai &
19. juni
( *kan kun ta en gang per opptaksår)

Ungarn
Semmelweis University: 6.-7. juni
Pècs University: 6.-7. juni
Szeged University: 6.-7. juni
University of Veterinary Medicine, Budapest: 6.-7. juni

Hopp over Øve til prøver

VERDT Å VITE

• Det er en søknadsavgift per universitet du søker til, bortsett fra Comenius. I tillegg har noen universiteter eksamensgebyr som du betaler på opptaksprøvedagen
  • Før opptaksprøvene arrangerer vi intensivkurs i biologi, kjemi og medisinsk fagterminologi. Disse hjelper deg med forberedelsene til opptaksprøvene som alle avholdes på engelsk
  • Du kan ta opptaksprøvene selv om du fortsatt er elev på vgs, men dersom du består opptaksprøven og får tilbud om studieplass må du kunne dokumentere studiekompetanse før studiestart
  • Når du har meldt deg på opptaksprøven vil du få en lang liste over dokumenter som du må samle sammen; bla. vitnemål på norsk og engelsk (evt. karakterutskrift) helseattest, CV, motivasjonsbrev, kopi av pass og passbilde. Avhengig av universitet skal dokumentene lastes opp på universitets søknadsskjema innen fristen eller tas med på opptaksprøvedagen. Dette får du mer info om på MIN SIDE når du har søkt.