De viktigste egenskapene for å bestå opptaksprøven og lykkes på tøffe studier i Sentral-Europa er grundig forberedelse, studieteknikk og motivasjon.

Jeg har bestemt meg for å ta opptaksprøven. Hva nå?

Les all info du får tilsendt nøye! Her står alt du trenger å vite for å bestå opptaksprøvene. Sjekk spamfilteret

 

Steg 1: Registrer deg for å få informasjon om søknadsprosess og opptaksprøver (legg til hei@bhioslo.no i kontaktlisten din slik at informasjonen ikke havner i spamfilteret)

Steg 2: Meld deg på opptaksprøven (tidligst 1. januar) Det er en påmeldingsavgift per universitet, oversikt finner du på søknadsskjemaet

Steg 3: Når du har søkt får du tilgang til MIN SIDE. Her må du holde deg oppdatert om forberedelser helt frem til opptaksprøven. MIN SIDE oppdateres jevnlig.

Steg 4: Meld deg på våre populære forberedelseskurs i kjemi, biologi og medisinsk fagterminiologi.

Steg 6: Forbered deg godt til opptaksprøvene i henhold til alt som står på MIN SIDE.

Steg 7: Kom til opptaksprøven godt forberedt, riktig kledd og med en komplett søknad til hvert universitet. Informasjon om dette får du tilsendt når du er påmeldt opptaksprøven. Noen universiteter har en opptaksprøveavgift du må betale i tillegg til søknadsavgiften.

Steg 8: Vent på svar! Svaret på om du har bestått opptaksprøven eller ikke får du som regel direkte fra universitetet. Alle ettersendinger av dokumenter gjøres direkte til universitetet.

 

Universitetenes egne søknadsskjemaer

Hvert universitet har egne søknadsskjema som du skal fylle ut og ta med på opptaksprøven sammen med relevante vedlegg. Dette får du informasjon om når du har meldt deg på opptaksprøvene.